آیا می دانید خمیر مرغ چیست؟

[ad_1]

 %name آیا می دانید خمیر مرغ چیست؟

روش های تهیه ی خمیر مرغ

همه چیز درباره خمیر مرغ

آیا می دانید خمیر مرغ چیست؟ خمیر مرغ از مواد اصلی برای تهیه ی سوسیس و کالباس های صنعتی هستند. در ادامه بیشتر با خمیر مرغ آشنا می شوید.

خمیر مرغ چیست؟

خمیر مرغ ماده ی اصلی در سوسیس و کالباس ایرانی می باشد.

خمیر مرغ در اصل همان گوشت مرغ می باشد که به روش مکانیکی و به وسیله ی چرخ گوشت های صنعتی به شکل مایع تهیه می شود. دستگاه هایی که برای تهیه ی خمیر مرغ به کار می روند، سپراتور یا باده نام دارند.

آیا استفاده از خمیر مرغ برای سلامتی مضر می باشد؟

اگر خمیر مرغ تهیه شده از مرغی باشد که امعاء و احشاء و بخت های غیر خوراکی آن از جمله شش و خرخره و … خارج شده باشد، استفاده از آن مشکلی ندارد اما متاسفانه در خیلی از کارخانه های تهیه ی سوسیس و کالباس این مقررات رعایت نمی شوند. و امعاء و احشاء از مرغ ها سوا نمی شوند و خمیر مرغ را از بادر اسکلت بقیه از مرغ هایی که ران و سینه ی آن ها سوا شده می باشد یا از رستوران ها و مرغ فروشی ها جمع آوری می شود و در مراکز غیر مجاز و خارج از دید مشابه زیرزمین یا زیر پله، که زیر نظر دامپزشکی نیست به شیوه غیر بهداشتی تهیه می شود.

بیشتر بخوانید:  روش های دم کردن زعفران

حتی گاهی مواقع از مرغ های تخم گذار که جثه ی کوچکی دارند و کشتارگاه ها قادر به خارج کردن کامل امعاء و احشای آن نیستند، بدون سوا کردن آن ها استفاده می شوند.

%name آیا می دانید خمیر مرغ چیست؟

خمیر مرغ چیست ؟

همانطور که در بالا گفتیم خمیر مرغ را می توان به شکل های مختلف تهیه کرد. می توان آن را به صورت کاملا بهداشتی و با کیفیت بالا تهیه کرد، یعنی امعاء و احشاء مرغ را سوا کرده و آن را شسته، سپس داخل دستگاههای مخصوص بریزید تا پوست و بخشی از استخوان های آن سوا شوند و بقیه ی مواد آن چرخ شوند. بعد آن را داخل اتاق های مخصوص قرار می دهند تا دمای آن ها کاهش پیدا کنند و منجمد شوند و آن را به واحدهای تولید فرآورده های گوشتی ارسال می کنند.

بیشتر بخوانید:  راز خوشمزه شدن سوپ جو

در روشی دیگر که بی کیفیت ترین محصول می باشد و در مکان های غیرمجاز تولید می شود، به این صورت مرغ را با همان امعاء و احشاء و پوست داخل دستگاه می ریزند و با همان مواد آن را چرخ می کنند و بعد آن را منجمد کرده و به واحدهای فرآورده های گوشتی می فرستند.

برای تهیه ی خمیر مرغ از مرغ های پیر و تخم گذار استفاده می شود.

%name آیا می دانید خمیر مرغ چیست؟

موارد استفاده از خمیر مرغ

از خمیر مرغ چه استفاده هایی می کنند؟

در فرمولاسیون فرآورده های گوشتی، همبرگرها، ناگت، حلیم، کباب کوبیده استفاده می شود.

خمیر مرغ برای فرآیند تولید سوسیس در دستگاهی مخصوص ریخته می شود و با تیغه ای که 70 دور در ثانیه می چرخد با دیگر مواد اولیه سوسیس به شکل خمیری مشابه خمیر نانوایی ولی به رنگ سوسیس تبدیل می شود و بعد به بخت دیگری برای بسته بندی در همان پوشش های مخصوص منتقل می شوند و به شکل سوسیس بسته بندی می شوند.

بیشتر بخوانید:  همه چیز درباره ی بیکینگ پودر

مسلماً شکل و طرز تولید در کالباس و انواع ژامبون صنعتی هم تقریبا به همین صورت بوده و تنها ممکن می باشد ابعاد بسته بندی یا مواد افزودنی آنها مشابه قارچ، پسته و … گوناگون باشد. البته در بعضی از انواع ژامبون های باکیفیت و گرانقیمت‌ تر از خمیر مرغ استفاده نمی شود، بلکه بیشتر قطعه های درشت تر گوشت مرغ یا بوقلمون که به آن “گوشت نمایشی” می گویند، مورد استفاده قرار می گیرند.

پس با خوردن و استفاده از مواد غذایی سالم مراقب سلامتی خود و فرزندانمان باشیم.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

ترفندهایی برای آشپزی آسان

[ad_1] ترفندهای آشپزی آسان اگر کمی شور و شوق و خلاقیت به هزیننه دهید در …